(?)

Creabea

Hoi!!! Leuk dat je ff kijkt bij Creabea!!! Hier zie je allerlei leuke dingetjes om voor je paard/pony te maken.Knipogen

 

Pompons voor het halster of hoofdstel:

Vind jij het halster of hoofdstel van paard/pony ook zo saai? Pimp het op met pompons of kwasten:

Mensen met Arabieren weten wel met wat ze hun paard moeten oppimpen!! zoals je hiet ziet: kwasten en pompons!! Het staat ook hartstikke leuk bij en ander paard hoor! Ik zal je uitleggen hoe je pompons maakt:

In elkaar zetten van de pompon
Afbeelding:pompon1.jpg Pak twee stukjes karton en teken er met een passer, een jampotje of nog iets anders een grote cirkel op. De grootte van de cirkel wordt straks ook de grootte van je pompon. Knip de cirkel uit, en maak ook in het midden een grote cirkel die je uitknipt. Je hebt nu twee rondjes met een gat erin, die precies even groot zijn. Als de cirkels niet perfect rond zijn, is dat trouwens niet zo erg.
Afbeelding:pompon2.jpg Pak nu een lange sliert wol, en draai dit om deze kartonnen rondjes heen. Je kunt één kleur gebruiken, maar ook meerdere kleuren als je dat leuk vindt. Het draaien kun je doen met je vingers, maar je kunt ook een dikke naald met een stompe punt gebruiken. Om het jezelf makkelijker te maken, kun je van de wol een wat kleiner bolletje maken, de door het gat in de cirkel past.
Afbeelding:pompon3.jpg Doe dit zo vaak mogelijk, hoe meer wol er omheen zit, des te steviger zal de pompon zijn als hij klaar is. Het beste is om zoveel wol te gebruiken dat er geen draadje meer door het midden kan.
Knip daarna met een schaar alle draadjes door, door tussen de twee kartonnetjes door te knippen. Hou daarbij wel je vinger en je duim stevig op het gat in het midden, want alle draadjes zitten natuurlijk nog steeds los! Let op: Als je straks een wuppie van de pompon wilt maken, kun je nu een ijzerdraadje tussen de kartonnetjes doorvouwen. De uiteinden worden de voelsprietjes.
Voordat je de kartonnetjes van je pompon afhaalt, pak je een stukje wol van een centimeter of vijf, en knoop je dat tussen de twee kartonnetjes door, om de wol heen. Doe dit wel steving, want dit draadje houdt de hele pompon bij elkaar. Eventueel kun je één van beide, of beide uiteinden van dit draadje extra lang laten, zodat je daar je pompon aan kunt ophangen. Eventueel kun je het afwerken met een apevuistjeLet op: Als je straks een wuppie van de pompon wilt maken, kun je nu een ijzerdraadje tussen de kartonnetjes doorvouwen. De uiteinden worden de voelsprietjes.
Afbeelding:pompon4.jpg Verwijder het kartonnetje door erin te knippen en hem eraf te vouwen. Nu kun je het kartonnetje verwijderen, en de draadjes een beetje verdelen. Knip de draadjes eventueel nog een beetje op lengte. Je pompon is klaar.